Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ! Ζητείται φιλοξενία



Μια αδέσποτη γατούλα που ερχόταν στο "εστιατόριό" μας, μας έκανε δωράκι στις 10 Μαρτίου έξι πανέμορφα μικρά. Την ονομάσαμε Σμαράγδα, για τα υπέροχα πράσινα μάτια της.


Στις 21/3, κι ενώ η μανούλα έλειπε - απο τις ελάχιστες φορές- επισκέφτηκε τη φωλιά γάτος φονιάς και σκότωσε το ενα μικρό... Αν και στην προσπάθειά μου να τον εμποδίσω το μόνο που κατάφερα ήταν να πάρει το θύμα του και να φύγει τρέχοντας, οπότε νεκρό μωράκι δεν βρήκε η μανούλα, αμέσως μόλις επέστρεψε στα μωρά της κατάλαβε τι είχε συμβεί κι έμεινε μαζί τους αδιάκοπα δυο μερόνυχτα για να τα προστατέψει. Ο δε γάτος φονιάς επέστρεφε διαρκώς για δυο μέρες για να βρεί αφύλακτη τη φωλιά και να πράξει όπως η φύση του όριζε.
Μια εβδομάδα ήμασταν όλοι επιφυλακή οικογενειακώς, συν την ίδια φυσικά, για να μην επαναληφθεί ο,τι φρικτό είχαμε ζήσει. Καθόμουν μέχρι τις τέσσερις- πέντε το πρωί σκοπιά, μέχρι που ο γάτος δεν ξαναφάνηκε. Κι εκεί ακριβώς, η Σμαράγδα αποφάσισε να αναζητήσει μια πιο ασφαλή φωλιά και μετέφερε τα μωράκια της σε γειτονικό μπαλκόνι κι ερχόταν στο δικό μου μόνο για φαγητό.

 Για κάποιον λόγο όμως που μόνο εκείνη γνωρίζει, πριν ακόμα περάσουν τρείς μέρες έφερε τα μωράκια της πίσω σ' εμάς, απλά σε άλλο σημείο του μπαλκονιού. Λίγες ώρες μετά βρήκα αίματα έξω απο τη νεα φωλιά. Ελέγχοντας προσεκτικά παντού βρήκα ενα απο τα μωράκια με ενα τεράστιο σκίσιμο κατα μήκος όλου του μικρού κορμιού του! Ο γάτος είχε επιστρέψει!!! Με μεγάλη δυσκολία, λόγω του φοβερού τραύματος αλλά και της ηλικίας του μωρού που δεν μπορούσε εύκολα να ναρκωθεί για την επέμβαση, ο κτηνίατρος αντιμετώπισε αποτελεσματικά το τραυματισμένο μωράκι και σε λίγες ώρες η μανούλα το είχε πάλι κοντά της.
Ωστόσο δεν ξέρουμε ποτέ πότε θα επιστρέψει πάλι ο γάτος. Η Σμαράγδα και τα μωράκια της πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος μέχρι τα μωράκια να απογαλακτισθούν (σε 15-20 μέρες) και να φέρω πάλι τη Σμαράγδα εδω για να στειρωθεί. Τα μωράκια φυσικά θα δοθούν για υιοθεσία.
Κάνω έκκληση και σας παρακαλώ να βοηθήσετε γιατί η γατούλα δεν κάθεται στο σπίτι μου μέσα, επειδή έχω σκύλο (με τον οποίο δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά) αλλά και αρκετό (για τα δεδομένα μιας στρεσαρισμένης γατομανούλας) γατοπληθυσμό. Βοηθήστε τη Σμαράγδα να μεγαλώσει τα μωράκια της. Φυσικά το φαγητό της το αναλαμβάνω εγώ εξ' ολοκλήρου.
Επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 697 4 11 11 09. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!  

1 σχόλιο:

  1. Se poia perioxi eisaste? Gia poso kairo peripou xreiazontai filoksenia? Oi thulikes gates uparxei periptosi na peiraksoun ta mikra? Perimeno apantisi sto loufas@gmail.com
    Kostas

    www.filokardi.ucoz.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή